Google-Yahoo!
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic 

"Fii împacat cu sufletul tau si atunci cerul si pamântul se vor împaca cu tine. "(Sfântul Isaac Sirul)FONDATOR : Cristian Stefan Popescu ( cristiboss56 )

Multumesc tuturor celor care ostenesc pentru realizarea acestui blog , un colectiv de Oameni minunati !

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitatori: 2

Anunt

Arhive

Alegeti o temaCategorii

rss Sindicalizare

Familia are un caracter sacru

Familia are la bază unirea bărbatului cu femeia prin actul căsătoriei. Conviețuirea bărbatului și a femeii reprezintă cea mai veche instituție în structura umanității. După învățătura Bisericii, familia este un așezământ dumnezeiesc și temelia vieții de obște. Ea se întemeiază prin căsătorie, adică prin legătura dintre bărbat și femeie, binecuvântată de Dumnezeu în fața Sfântului Altar. Deosebirea dintre căsătoria civilă și cea religioasă rezidă în faptul că prima este o însoțire între un bărbat și o femeie, prin liber consimțământ în condițiile legii, adică are la bază un contract plecând de la afecțiunea reciprocă, iar cea religioasă este o însoțire sfântă, făcută cu binecuvântarea lui Dumnezeu în Biserică prin Taina Nunții, care sfințește iubirea și legătura celor însoțiți.

Referindu-se la Taina Nunții, arhimandritul Emilian Simonopetritul spune: „Nimeni nu va tăgădui că cea mai însemnată zi din viața unui om, după naștere și botez, este cea a nunții. De aceea, nu este surprinzător faptul că mișcările contemporane lumești și instituționale au ca scop anume nimicirea preacinstitei și Sfintei Taine a Cununiei. Pentru mulți, căsătoria este doar un prilej de plăceri și distracții. Viața, însă, este un lucru serios. E o luptă duhovnicească, un urcuș înspre un țel - cerul. Punctul crucial și mijlocul însemnat al acestui urcuș este căsătoria”.
Prin Taina Nunții se naște familia creștină alcătuită din bărbat și femeie.

 Potrivit Sfintei Scripturi, bărbatul și femeia sunt creați împreună (Facerea 1, 27) și, prin urmare, au în ei chipul lui Dumnezeu. De la început voia lui Dumnezeu a fost ca unirea dintre bărbat și femeie în vederea procreației (Facerea 1, 28) să fie exclusiv în cadrul căsătoriei monogame. În această idee, relatarea creării primului cuplu uman (Facerea 2, 21-24) propune căsătoria monogamă ca fiind singura ce corespunde voii lui Dumnezeu. Astfel, familia este o instituție de origine divină, stabilită de la creație. Ea a fost constituită prin căsătorie, ale cărei principale caracteristici au fost, de la întemeiere, unitatea și indisolubilitatea. Fiind instituită de Dumnezeu, familia are un caracter sacru.

senior editor blog · 75 vizualizari · 0 comentarii
04 Oct 2018. 12:44:38

Link permanent catre articolul complet

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Primul-blog-b1/Familia-are-un-caracter-sacru-b1-p2549.htm

Comentarii

Acest articol nu are Comentariu momentan


Scrieti un comentariu

Comentariile nu sunt autorizate in acest blog