Google-Yahoo!
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic 

"Fii împacat cu sufletul tau si atunci cerul si pamântul se vor împaca cu tine. "(Sfântul Isaac Sirul)FONDATOR : Cristian Stefan Popescu ( cristiboss56 )

Multumesc tuturor celor care ostenesc pentru realizarea acestui blog , un colectiv de Oameni minunati !

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitatori: 6

Anunt

Arhive

Alegeti o temaCategorii

rss Sindicalizare

POST BINECUVÂNTAT!

Astazi Biserica a intrat în Postul Sfintilor Apostoli Petru si PavelBiserica a intrat în Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Postul Sâmpetrului, care precede sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel din 29 iunie. Despre vechimea acestui post mărturisesc în secolul al IV-lea Constituțiile Apostolice, iar Leon cel Mare numește acest post: „postul de vară” sau al Cincizecimii. Spre deosebire de celelalte posturi care au o durată fixă acest post are o durată variabilă de la an la an, deoarece începutul lui e în funcție de data variabilă a Paștilor.

Acest post a fost instituit în cinstea celor doi apostoli și în amintirea obiceiului lor de a posti înainte de a întreprinde acte mai importante. Prin ținerea acestui post se cinstesc darurile Sfântului Duh, care s-a pogorât peste Apostoli la Cincizecime, de aceea în vechime acest post se numea în vechime Postul Cincizecimii.

Din punctul de vedere al modului de postire acest post este cel mai ușor, Biserica dezlegând la untdelemn și vin marți și joi, iar sâmbăta și duminica la pește.

Vă dorim post cu folos duhovnicesc!

senior editor blog · 301 vizualizari · 0 comentarii
04 Iun 2018. 19:03:46

Link permanent catre articolul complet

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Primul-blog-b1/POST-BINECUVANTAT-b1-p2542.htm

Comentarii

Acest articol nu are Comentariu momentan


Scrieti un comentariu

Comentariile nu sunt autorizate in acest blog