Google-Yahoo!
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic 

"Fii împacat cu sufletul tau si atunci cerul si pamântul se vor împaca cu tine. "(Sfântul Isaac Sirul)FONDATOR : Cristian Stefan Popescu ( cristiboss56 )

Multumesc tuturor celor care ostenesc pentru realizarea acestui blog , un colectiv de Oameni minunati !

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitatori: 4

Anunt

Arhive

Alegeti o temaCategorii

rss Sindicalizare

Razboaiele - Parintele Arsenie Boca

Cand nu mai raspund oamenii la chemarea dragostei lui Dumnezeu, dau de asprimea dreptatii Sale, cand spre pedepsirea rautatii, ingaduie razboaiele.Atunci viata oricui se afla in primejdie de moarte, si a celor de acasa si a celor de pe fronturi.


Dumnezeu, cel milostiv intru drepti, pe cei nebagatori in seama sau potrivnici - dar totusi oameni - abia cu ajutorul primejdiei ii indupleca sa vrea si ei ce vrea Dumnezeu, adica mantuirea, singurul lucru cu adevarat de trebuinta.Al doilea gand de ajutor e primirea de mai inainte ca bun, a ceea ce oranduieste si face Dumnezeu, si stiind ca nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu, sa ne bucuram de hotararea Lui, chiar daca nu pricepem aceasta. Iar gandul al treilea e ca in suferinte fara de voie s-au mantuit mucenicii, in suferinte de bunavoie s-au mantuit cuviosii, tot asa si cu suferintele razboaielor, mult mai multi se mantuiesc pe front, decat s-ar fi mantuit acasa.


Obisnuit, lumea crede ca mor in razboaie cei rai si scapa cei buni.Este si nu este asa, pentru ca numai singur Dumnezeu stie si tine socoteala fiecaruia.Unul din sfinti a zis:"Caprele, eu sunt; iar oile, Dumnezeu le stie".Pe urma, numai singur Dumnezeu stie - si precum stie si face - daca pentru cineva e mai de folos viata, sau mai mult ii foloseste mutarea din viata aceasta.Apoi, Dumnezeu, in atotputernicia Sa, foloseste si pe cei rai, pe necredinciosi, pe cei fara nici un Dumnezeu, ba chiar si pe draci, ca printr-insii sa aduca la mantuire pe cei de mantuit.


Lupta incepe abia in cei ce s-au hotarat la o viata mai conforma cu poruncile dumnezeiesti.


Cata vreme mergem in voia valurilor, in voia firii povarnite spre pacat, n-avem nici o lupta, nu ne trezim din cursele vrajmasului (Timotei 2, 26); stam de buna credinta ca mergem bine, ne ispravim zilele in fericire si coboram cu pace la iad ! Dar, de indata ce aflam ce inzestrare avem si ne trezim spre ce trebuie sa fim, puterile iadului vor sari sa ne ceara socoteala pentru nesupunere. Dar nu vor sari cu toata urgia rautatii, ca nu le lasa Dumnezeu, ci cu viclesuguri si curse, cu minciuni si cu infricosare si cu alte nemaipomenite zavistii.Pe de alta parte, se vor folosi de unelte ale lor.(Ioan 8, 44), oameni amagiti de ei, care le-ar face toate cate-i invata dracii - daca ar fi dupa ei.De aceea zice Inteleptul: "Fiule, cand vrei sa te apropii sa slujesti Domnului, gateste sufletul tau spre ispite"(Intelepciunea lui Isus Sirah 2, 1).


Razboiul duhovnicesc seamana intrucatva cu razboiul lumii.Si unul si altul te desface de viata aceasta.Numai ispitele, necazurile si tot felul de incercari ale razboiului nevazut izbutesc sa ne toceasca pe deplin gustul de lumea aceasta si sa ne duca la un fel de moarte fata de lume, care-i smerenia deplina si conditia de capetenie a rugaciunii neincetate.


( din 800 de capete,Ieromonah Arsenie Boca)


 


balla georgeta · 1139 vizualizari · 0 comentarii
04 Oct 2015. 19:03:02

Link permanent catre articolul complet

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Primul-blog-b1/Razboaiele-Parintele-Arsenie-Boca-b1-p2458.htm

Comentarii

Comentariile nu sunt autorizate in acest blog


Scrieti un comentariu

Comentariile nu sunt autorizate in acest blog