Google-Yahoo!
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic 

"Fii împacat cu sufletul tau si atunci cerul si pamântul se vor împaca cu tine. "(Sfântul Isaac Sirul)FONDATOR : Cristian Stefan Popescu ( cristiboss56 )

Multumesc tuturor celor care ostenesc pentru realizarea acestui blog , un colectiv de Oameni minunati !

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitatori: 3

Anunt

Arhive

Alegeti o temaCategorii

rss Sindicalizare

SĂRBĂTORI FERICITE!

Pentru noi, creștinii ortodocși, Crăciunul este Nașterea lui Dum­nezeu-Fiul, Domnul nostru Iisus Hristos. Sfântul Ioan Gură de Aur numește praznicul Naș­terii Domnului „maică a tuturor sărbătorilor”. Sărbătorile bise­ricești sunt rememorări ale unor evenimente care îl au în centru pe Dumnezeu. Acestea, deși au avut loc o singură dată, în trecut, ni se descoperă din nou, le trăim și le prăznuim în mod tainic în prezent, având posibilitatea de a participa - trăind cu intensitate acest moment - ca martori, dar și mărturisitori ai Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.
Sfântul Ioan Damaschin spune că Hristos este „singurul lucru nou sub soare”, adică singurul lucru nou după crearea lumii. Aceasta înseamnă că, după facerea lumii și a omului, nimic nu mai este nou în univers, toate se repetă. Nașterea unui om este rezultatul cuvântului lui Dumnezeu: „Să facem om după chipul și asemănarea Noastră” sau „Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și îl supuneți” (Facerea 1, 26-28). Nou este numai Dumnezeu-Omul Hristos Domnul și Mântuitorul nostru.

Teologia ortodoxă mărturisește că Fiul lui Dumnezeu S-a născut mai înainte de timp din Dumnezeu-Tatăl, fără de mamă, și în timp, din Maica Fecioară Preacurată, fără tată trupesc. Amândouă aceste nașteri s-au făcut fără schimbare și fără pătimire, fiindcă prin ele nici Dumnezeu-Tatăl nu a suferit vreo modificare, nici Prea­sfânta Născătoare de Dumnezeu nu și-a pierdut fecioria. Amândouă nașterile sunt de nepătruns pentru rațiunea omenească.

De Crăciun ni se descoperă taina Betleemului: Dumnezeu cel mai înainte de veci S-a născut! Atotputernicul Dumnezeu Se face pe Sine Prunc neputincios și lipsit de apărare. El, pe Care cerurile nu Îl pot cuprinde, încape în pântecele unei femei. Împăratul slavei vine pe lume în chip smerit. Nașterea Domnului este înțeleasă pe deplin atunci când credem că Dumnezeu Cuvântul S-a întrupat pentru mântuirea tuturor oamenilor. 

senior editor blog · 283 vizualizari · 0 comentarii
24 Dec 2017. 01:04:36

Link permanent catre articolul complet

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Primul-blog-b1/SARBATORI-FERICITE-b1-p2525.htm

Comentarii

Acest articol nu are Comentariu momentan


Scrieti un comentariu

Comentariile nu sunt autorizate in acest blog