Google-Yahoo!
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic 

"Fii împacat cu sufletul tau si atunci cerul si pamântul se vor împaca cu tine. "(Sfântul Isaac Sirul)FONDATOR : Cristian Stefan Popescu ( cristiboss56 )

Multumesc tuturor celor care ostenesc pentru realizarea acestui blog , un colectiv de Oameni minunati !

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitatori: 5

Anunt

Arhive

Alegeti o temaCategorii

rss Sindicalizare

Trasatura credintei adevarate- Sfantul Ioan Gura de Aur

Aceasta este trasatura credintei adevarate, cu toate ca fagaduinta nu este in armonie cu realitatile omenesti, noi avem incredere in puterea Celui Care le fagaduieste.


Prin urmare, credinta inseamna sa credem in toate cate nu le vedem, luand aminte si punandu-ne increderea in Cel Care le-a fagaduit. Lucrul acesta l-a facut si Dreptul, aratand credinta mare si adevarata in fagaduintele lui Dumnezeu.De aceea este si scoasa la vedere credinta lui de catre Sfanta Scriptura, pentru ca adauga imediat:"Si a crezut Avraam pe Domnul, si i s-a socotit aceasta ca dreptate"(Facere 15, 6 si Romani 4, 3).


Ai vazut ca si inainte sa se implineasca fagaduintele pentru credinta lui, acesta a primit destula rasplata? Pentru ca a fost socotit drept prin faptul ca a crezut in fagaduinta lui Dumnezeu, fara sa cerceteze prin ratiuni omenesti ceea ce i-a spus Dumnezeu.


Prin urmare, rogu-va, sa invatam si noi de la Patriarh, sa credem in toate cate spune Dumnezeu , sa avem incredere in fagaduintele Lui si sa nu urmam cugetele noastre, ci sa aratam mare recunostinta fata de Acesta.


Aceasta purtare ne va da indreptatirea sa fim socotiti drepti, si in scurt timp ne va pregati sa dobandim si fagaduintele pe care ni le-a dat.Deci, lui Avraam i s-a fagaduit ca din urmasii sai va aparea o mare multime de oameni, si fagaduinta aceasta a depasit orice fire si randuiala omeneasca, de aceea si credinta lui i-a daruit trasatura dreptului.


Asadar, si noua, daca suntem cu luare-aminte, ni s-a fagaduit mult mai multe, si putem intr-o masura mai mare sa depasim puterile ratiunii omenesti.Este de-ajuns doar sa credem in puterea Celui Care fagaduieste, ca sa dobandim si indreptatirea pe care o da credinta, si bunurile pe care ni le-a fagaduit.(Comentariu la Facere, 36, E.P.E.3, 526-528;pg.53, 339-340)


balla georgeta · 958 vizualizari · 0 comentarii
25 Apr 2015. 17:28:47

Link permanent catre articolul complet

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Primul-blog-b1/Trasatura-credintei-adevarate-Sfantul-Ioan-Gura-de-Aur-b1-p2409.htm

Comentarii

Comentariile nu sunt autorizate in acest blog


Scrieti un comentariu

Comentariile nu sunt autorizate in acest blog